de mogelijkheden

van een Earth garDEN Buurtwildernis

De mogelijkheden voor de inrichting van een Buurtwildernis zijn eindeloos. Het bosje is de basis en daarmee en -omheen zijn allerlei variaties mogelijk. Zo is te variëren met de vorm en grootte van het bosje. Maar ook allerlei toevoegingen zijn mogelijk om het bosje goed te laten passen in de buurt en het daarmee een echte Buurtwildernis te maken.

locaties

Een Buurtwildernis is mogelijk op elke plek die wel wat vergroening kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan dat kale pleintje dat hartstikke heet wordt in de zomer. Of die brede stoep waar het niet nodig is. Maar het kan ook een speelplaats zijn die wel wat extra's kan gebruiken of een veldje met alleen saai gras waar zoveel meer mogelijk is voor allerlei dieren en diertjes. In elke buurt is wel een plek te vinden die wel een Buurtwildernis kan gebruiken.

Meer groen zorgt er aantoonbaar voor dat mensen zich fijner voelen. En omdat de plantmethode ervoor zorgt dat de Buurtwildernis heel gezond is, geeft het optimaal de voordelen van groen qua wateropvang en verkoeling.

toevoegingen

Een Buurtwildernis is pas een Buurtwildernis als hij past binnen de buurt. Daarom zijn er allerlei toevoegingen mogelijk, afhankelijk van wat past bij de locatie. Bijvoorbeeld een picknicktafel, als het gaat om een plek waar samenkomen centraal staat. Of een wilgentunnel bij een Buurtwildernis op een speelplek. Maar ook een insectenhotel kan dan een goede toevoeging zijn, die leerzaam is en goed voor de biodiversiteit. Gaat het vooral om biodiversiteit? Denk dan aan een kruidenrand, bloemenweide of waterpartij. Wat wilt u bij uw Buurtwildernis?

De mogelijkheden zijn eindeloos en de ideeën van de omwonenden maken de Buurtwildernis.